06 38140839      info@stichtingkraktie.nl | stichtingkraktie@gmail.com

CONTACT 

Zingen is een ding

Zingen is een ding, dat maakt een mens zo blij…..

Elke maandagmiddag hebben wij in onze huiskamer, een muziek en zang activiteit. Onder begeleiding van onze musical leader Benny Alwart op de gitaar, zingen senioren allerlei liedjes met tussendoor leuke vertellingen. 

Met het zingen van smartlappen,  Christelijke liedjes, Surinaamse of Antilliaanse liedjes, Elvis Presley, overige liedjes van toen, maar ook van nu en liedjes voor wereld vrede maken wij het samen gezellig. 

Wij zingen van 16 u tot 17:30 u. De inloop is vanaf 15:45 uur. Het adres is Soestdijkstraat 4, in het gebouw van Cordaan in Reigersbos. 

Het zingen gaat zo goed en het is zo leuk, dat wij erop uittrekken om te gaan zingen op andere plekken voor senioren, in senioren wooncomplexen, in verpleeg en verzorgingshuizen. 

Voor senioren die niet meer goed ter been zijn en aan huis gekluisterd zijn is dit een goed vermaak om de muziek naar hen toe te brengen.

Onze senioren die dit geweldig werk doen zijn een groep van vitale senioren die nog op zichzelf wonen. Het grootste deel zijn 80 plusser, enkele zijn zelf al in de 90 plus en dan heb je een aanvulling met senioren beneden de 80 jaar. Het is een waar feest om dit samen te mogen doen.

Op 5 augustus jl. wat het zover.

Wij bezochten het woonzorg complex Eben Haëzer in Gein. Met een groep van 25 senioren zongen wij de sterren van de hemel, ondersteund door een 50 tal toeschouwers in de zaal. Het was een sfeervol geheel en wij zijn heel dankbaar dat wij met elkaar zang en muziek naar deze doelgroep mochten brengen. 

Op vrijdag 18 november 2022 bezochten wij de leefgroep van Cordaan aan de Soesterberghof in Reigersbos. 

Met deze groep hebben wij samen gezongen en muziek gemaakt en ook hier waren de toehoorders erg enthousiast. Muziek verbindt en maakt mensen gezond en blij. Dat merken wij steeds weer. 

Onze eerste optreden in 2023 was bij Woongroep de Surinaamse woongroep Wi Kontren in Holendrecht. 

Ruim 60 mensen zijn afgekomen op deze leuke bijeenkomst, waar wij gezongen, gedanst en samen muziek gemaakt hebben. Hier werden wij ook verrast door een optreden van Mr. Owen, the Dutch Nat King Cole die enkele liedjes van Nat King Cole zong.  

Iedereen in de zaal zong lekker mee en ging los op de dansvloer. Al met al een leuke activiteit voor senioren. 

Senioren vertellen ook wat deze activiteit voor hen betekent. Het brengt voor hen leuke herinneringen uit hun jonge jaren terug; Het brengt hen plezier en een afleiding dat zij samen zijn met andere mensen; het belangrijkste vinden zij, dat ze mogen bijdragen en mogen zingen voor andere mensen en mogen teruggeven aan de samenleving. 

Op 28 april 2023 is het weer zover. Dan gaan onze senioren optreden in Woon complex Koornhorst in de K buurt in Amsterdam Zuidoost. 

We gaan dan weer lekker los van 14 uur tot 16 uur in de middag.

Later in het jaar staan ook leuke optredens gepland. Hou onze activiteiten in de gaten. 

Wil je meedoen?

Meld je aan op 06 25554338 of mail naar stichtingkraktie@gmail.com

Zingen is een ding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven